GEZONDHEID,VOEDING & ADVIES
Een goede behandeling begint bij de juiste diagnose

Wat kunt u verwachten?

 

Het eerste gesprek duurt 1½ - 2 uur. Samen met u ga ik na wat uw hulpvraag of het probleem is. Ook uw klachten, eet- en leefpatroon, beweging en andere gegevens die van belang zijn om een diagnose en behandelplan op te stellen nemen we door. We zoeken naar het verband tussen uw klachten en uw voedings- en leefpatroon.

Ook kan ik u vragen een voedingsdagboek bij te houden voor het verkrijgen van inzicht in de relatie van uw voeding en klachten.

 

Meten is weten! Voor verdere specifieke diagnostiek kan aanvullend onderzoek zoals ontlastingonderzoek bij gespecialiseerde laboratoria worden aangevraagd.

 

Persoonlijk voedingsadvies

 

Wat voor de één goede voeding is, hoeft voor de ander niet altijd de juiste keuze te zijn. Samen bespreken we het voedingsadvies dat het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, eetgewoonten en voorkeuren. Het voedingsadvies wordt voor u op maat gemaakt. In het voedingsadvies worden ook orthomoleculaire- en natuurvoedingsadviezen verwerkt. Hoe specifieker het advies op u is afgestemd, des te groter is de kans van slagen.

 

Vervolgconsulten

De resultaten evalueren we samen in de vervolgconsulten. Het tweede consult duurt 45 - 60 minuten.

In de volgende consulten zal ik uitleg en informatie geven over voeding, deze aanpassen aan uw persoonlijke situatie en samen met u zoeken naar oplossingen voor eventuele knelpunten. Uiteraard zal ik u ook ondersteunen bij het opvolgen van het advies, bijvoorbeeld door middel van:

  • Handige tips voor het veranderen van uw eetgewoontes
  • Praktische informatie over wat er op het etiket staat en waar u welke producten kunt kopen
  • Suggesties voor speciale gelegenheden, zoals uit eten gaan, feestjes en op vakantie gaan.

Uw inzicht in de relatie voeding en gezondheid groeit. De balans in uw lichaam verbetert, daardoor gaat u zich fitter en vitaler voelen.