GEZONDHEID,VOEDING & ADVIES
Gezonde natuurlijke voeding: de basis van lichamelijk en geestelijk welzijn

Ervaar de kracht van goede voeding

 

Veel mensen denken dat ze gezond eten. Maar is dat eigenlijk wel zo?

 

Onbewust of gewoon omdat het onbekend is kiest u mogelijk voor producten die uw lichaam uit balans halen in plaats van het te voeden.

 

Uw prestatie van vandaag wordt beïnvloed door het eten van gisteren! Gezonde voeding draagt bij aan een energiek en vitaal leven.

 

Voeding als 'medicijn'

 

Gezondheidsproblemen kunnen het gevolg zijn van een minder optimale voeding. Misschien verwacht u het niet, maar juist via voeding is vaak verbetering van gezondheid te bereiken.

 

Naast voedingsadviezen raad ik soms voedingssupplementen aan om mogelijke tekorten aan te vullen en zo de gezondheid en de weerstand te verbeteren.

 

Veel mensen hebben een verstoorde spijsvertering. Hierdoor kunnen voedingsstoffen niet goed worden verwerkt en opgenomen. Zo kunnen mensen 'ondervoed' raken, zelfs als er sprake is van overgewicht.

Ook al eet je nog zo gezond, de voeding moet wel allemaal verwerkt en opgenomen worden. Bij een slecht functionerende darm zal dit niet het geval zijn. Een verstoring in de spijsvertering kan allerlei klachten tot gevolg hebben, zoals vermoeidheid, huidproblemen, gewrichtsklachten, hoofdpijn. Zelfs overgewicht kan hiervan het gevolg zijn.

Het verbeteren van de spijsvertering en ondersteunen van een gezonde darm is de basis voor gezondheid en vitaliteit. 

 

Meten is weten. Zodoende is het als ondersteuning van het therapieplan in individuele situaties aan te raden ontlastingonderzoek of voedings-intolerantie testen te laten doen. Hiervoor maak ik gebruik van de diensten van RP-Vitamino, MgLab, ProHealth en Medivere.