AVOCADO-DIP
Ingredienten: 1 of 2 rijpe avocado's, ruime hoeveelheid extra vierge olijfolie, knoflook, verse tijm.
Bereiding: Doe de geschilde avocoda's ( zonder pit ), extra vierge olijfolie, en tijm in blender en mix alles door elkaar. Wil je de dip dunner dan meer olijfolie gebruiken. Peper en citroensap naar smaak toevoegen
Variatie: vervang tijm door perterselie inclusief steel: walnoten of pijnboompitten toevoegen
Heerlijk als groentedip of als 'mayonaise' bij maaltijd
ZILTE ZEESLA-WAKAME-AVOCADOSPREAD
Ingredienten: 20 gram zeesla, 30 gram amandelen ( 1 nacht geweekt in water ), 2 el sesamolie, 1 avocado, sap van 1/2 limoen, 5 gram gedroogde wakame, 1 el geroosterde sesamzaadjes, zeezout naar smaak
Bereiding: Week de amandelen enkele uren of een nacht in een klein laagje water. Zet in de koelkast. Doe de zeesla, de uigelekte amandelen en sesamolie in hakmolen van staafmixer en maal fijn. Stamp de gedroogde wakame fijn in een vijzel. Voeg de avocado, limoensap en de wakame toe aan het zeesla-amandelmengsel en laat de hakmolen nog even draaien. Zet de spread een uurtje in de koelkast zodat de wakame zacht wordt en smaakt afgeeft. Check daarna of het mengsel nog wat zeezout nodig heeft. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en wat gedroogde wakame.
BOEKWEITPANNENKOEKEN
Ingredienten:
400 ml kokosmelk, 150 gr Boekweitmeel, halve theelepel na-bi-carbonaat, mespunt kaneel, (mespunt vanille), mestpunt ongeraffineerd zeezout, 2 eieren
Bereiding:
Meng de droge ingredienten. Klop de kokosmelk los. Voeg de droge ingredienten toe. Roer tot een egaal beslag. Klop de eieren erdoor.
Bak de pannenkoeken in een beetje kokosvet. Lekker met bv: gestoomde appeltje, appelcompote. Met hartige vulling vanillepoeder en kaneel weglaten. Hartige vulling voor wrap: bv. kip of kalkoenvlees, avocado(dip ) en ijsbergsla