Een rolstoel of een fiets
Hoe het was:
het klinkt misschien gek, maar als ik naar buiten ga bedenk ik mij eerst 'wel of geen rolstoel?' Het hangt vaak af van wat er allemaal nog meer te doen is die dag. Overigens een vraag die ik pas vier jaar mezelf afvraag, want voorheen was ik volledig afhankelijk van de rolstoel.
Even terugkijken:
Ruim 14 jaar geleden werd ik ziek, althans ik werd niet meer beter na de influenza. Eerst werd burn-out gedacht, maar helaas, dat was het niet. Na lang dokteren bleek er van alles mis met de communicatie van de "boodschappers" in mijn hersenen. Gevolg: mijn immuunsysteem is kwetsbaar en mijn lichaam verzuurt heel snel tijdens inspanning. Niemand kon mij uitleggen waardoor dit werd veroorzaakt. Na een paar jaar de kunst van het 'ziek zijn' eigen te maken, begon een fase van bouwen.
Zes jaar geleden:
Ik merkte dat wanneer ik niet at, ik mij eigenlijk veel beter voelde: buikpijn weg, meer kracht, maar wel een lage suikerspiegel. Er is dus iets met het eten, dus op zoek naar iemand die mij hiermee kon helpen.
Twee jaar geleden: ik kwam een folder tegen van natuurdiëtist Imgrid Faber. Dit sprak mij zeer een. Zij stelde mij vragen die nog nooit iemand zich had afgevraagd: darminfectie en tekenbeet? Met haar hulp is dit allemaal onderzocht en hebben we de bron van al mijn klachten weten te achterhalen. Nu volg ik alweer een tijdje een dieet dat we samen hebben opgesteld, heb ik een ontgiftingskuur voor de Lyme gevolgde en is de darminfectie uit mijn lijf.
Hoe is het nu:
Als ik nu naar buiten ga bedenk ik mij eerst 'met de rolstoel of met de fiets? 'Het hangt nog steeds af van wat er verder te doen is die dag. Maar de keuze is er een stuk leuker op geworden. Geen buikpijn meer, energie goed kunnen verdelen en fysiek veel meer aankunnen. En vooral zelf weten waardoor het komt als het een dagje minder gaat en weten wat te doen om te herstellen.
Weten wat gezonde voeding is en weten 'wat goed voor jou is', is een heel verschil. Met goede begeleiding lukte het mij om grip te krijgen op wat wel goed voor mij is. Imgrid, bedankt voor je begeleiding en steun. Hier ben ik heel blij mee. Nu kan ik kiezen tussen een rolstoel of een fiets.
Burn-out
" Ik bleef maar afvallen dit werd destijds veroorzaakt door diverse klachten welke uiteindelijk het gevolg van een burnout bleken. Tijdens het behandeltraject door een Internist ben ik helemaal gescreend, waarbij lichamelijk eigenlijk geen afwijkende dingen gevonden werden.
Omdat mijn gewicht toch omlaag bleef gaan is mij aangeraden onder behandeling te gaan bij een diëtiste, destijds leek mijn gewicht zich te stabiliseren. Dat had achteraf te maken met het effectief bestrijden van de burn-out.
Bijna een jaar later bleef mijn lage gewicht ondanks de grote hoeveelheden voedsel die ik tot mij nam een issue die mij op diverse vlakken in de weg zat. De diëtiste destijds beperkte zich erg tot de schijf van 5. De belangrijkste aanpassingen waren meer beleg op de boterham en meer zuivelproducten.
Helaas had dit op lange termijn dus niet het gewenste resultaat. Tijd voor een andere aanpak.
Toevallig kwam ik bij InGang 15 de folder van Imgrid Faber tegen, welke mij aansprak omdat hier een meer natuurlijke aanpak de kern leek van de behandeling. Dit bleek ook het geval.
Er werd vooral gekeken naar wat ik at en hierbij werden adviezen gegeven
om bepaalde producten al dan niet tijdelijk uit het menu te schrappen of te
vervangen. Eerst op basis van ervaring, later ondersteund door de
bio-energetische body screening.
Deze stappen, waarbij mijn hele eetpatroon op de schop is
gegaan en er diverse supplementen de revue gepasseerd zijn, hebben mijn
gezondheid en gewicht drastisch verbeterd. Voor het eerst in mijn leven weeg ik
meer dan 66 kilo en dat voor een man van 1 meter 93. Daarnaast heb ik weer de
energie die je mag verwachten bij iemand van mijn leeftijd (30), iets wat ook
lange tijd erg beperkt was. (T, 30 jaar, Hilversum)